Wie is MijnPK

Mijn naam is Deirdre van der Mijn. Ik ben afgestudeerd paardencoach en nog bezig met de studie Toegepaste Psychologie.

Sinds ik klein ben heb ik al een grote liefde voor paarden ontwikkeld en zo begon ik ook op een manege met paardrijlessen. Inmiddels is mijn passie uitgegroeid en hoop ik anderen ook enthousiast te kunnen maken voor deze bijzondere dieren.

Op mijn 14e had ik al mijn eerste paard. Zij was mijn grote steun en toeverlaat en zo ontdekte ik dat een paard veel meer kon betekenen dan alleen het rijden. Ik leerde veel van haar en uiteindelijk was het tijd om afscheid te nemen, ze mocht iemand anders helpen op haar levenspad. Ik ging studeren, eerst een paardenstudie toen dramatherapie en uiteindelijk vond ik mijn pad in paardencoaching en psychologie. Wel ontdekte ik veel nieuwe dingen in alle studies die ik deed, vooral tijdens mijn paardenstudie, dat was een plek waar ik niet bij paste. En zo kwam ik in aanraking met Parelli, een trainingsmethode waar ik me helemaal in thuis voel en waarin ik mezelf nog steeds aan het ontwikkelen ben, inmiddels zelfs via een basisopleiding Parelli aan het Lage Woud. Ik hoop daarom ook hierin mijn instructrice diploma te kunnen halen, zodat ik andere ook deze manier van omgang met paarden kan laten zien. Het is een methode waarbij je samen samen met het paard een team bent en waarbij je samen verantwoordelijk bent voor een goede samenwerking. Er wordt ruimte gemaakt voor communicatie met je paard en elkaar begrijpen en respecteren staat centraal. Dat zijn begrippen die ik waardevol vind en waarmee ik graag aan de slag ga. Ik ben niet iemand die gelijk op een paard springt en gaat rijden, ik werk met het paard samen in rust en vertrouwen en probeer ook altijd vanuit het oogpunt van het paard te kijken en te handelen. Nu ik daar ook de psychologie van de mens aan kan toevoegen, kan ik mensen leren om ook op deze manier met paarden te werken, waarbij wij als mens de uitdaging krijgen om in onze eigen kracht te gaan staan. Een stukje coaching en training komt hierin samen.

Sinds 2016 heb ik weer eigen pony’s, eerst twee shetlanders (die inmiddels een hele lieve nieuwe eigenaar hebben) en nu mag ik blij vertellen dat mijn oude paard sinds maart 2018 weer terug is om mij te helpen met dromen waar te maken! Daarnaast heb ik een Lusitano merrie laten dekken door een Andalusiër hengst en verwacht ik in augustus een eigen veulen! Ik ben van plan om te beginnen met het schrijven van een blog, zodat daarop al mijn avonturen en ontwikkelingen te lezen zijn. Verder ben ik ook sinds 2016 de trotse eigenaar van een prachtige hond, waarmee ik erg leuke dingen doe. Haar zul je ook regelmatig tegenkomen in mijn blogs en foto’s.

Op dit moment ben ik werkzaam bij sportschool Healthclub Heijenoord in Arnhem. Daar begon ik bij de kinderopvang, vervolgens achter de receptie als administratief medewerkster en barista, en nu heb ik de functie als Benfit coach gekregen. Benfit is een programma waarbij voeding, training en ontspanning centraal staat en ik ga hierin mensen begeleiden in het proces van gedragsverandering naar een gezonder en fitter leven. Daarvoor ben ik inmiddels een opleiding tot voedingsdeskundige gestart, zodat ik mezelf ook echt voedingscoach mag gaan noemen.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paarden ervaring:

 • Gereden bij maneges, trainingsstallen, verenigingen, paardensportopleiding, privé bij mensen thuis
 • 16 Jaar rij-ervaring.
 • 6 Jaar lang mijn eerste paard, die mij leerde om er te mogen zijn en om in mijn kracht te komen.
 • 3 Maanden stage bij trainingsstal Vegter, waar ik hielp bij het trainen en inrijden van paarden met gedragsproblemen.
 • 6 Weken toeristen te paard begeleid door de bergen van Hongarije.
 • Privé les gegeven aan kinderen.
 • Sinds 2016 bezig met Parelli via de Parelli Savvy club
 • Basisopleiding Parelli aan het Lage Woud 2017-2018

Opleidingen:

 • 2005 – 2012 HAVO – Vrije school Zutphen – Diploma gehaald
 • 2012 – 2013 HBO Paardensport – NHB Deurne – Niet afgerond
 • 2013 – 2015 HBO Creatieve therapie – HAN Nijmegen – Propedeuse gehaald
 • 2016 – 2017 Paardencoaching – Centrum voor paardencoaching – Diploma gehaald
 • 2015 – 20.. HBO Toegepaste Psychologie – NTI Leiden – Propedeuse gehaald
 • 2017 – 20.. Basisopleiding Parelli – Het Lage Woud Steenwijk –
 • 2018 – 20.. HBO Voedingsdeskundige – Civas Campus Haarlem

Cursussen:

 • 2017 BHV – Brandweertrainingscentrum Arnhem
 • 2017 EHBO voor kinderen – Livis Rode Kruis
 • 2017 Dog Psychology – Psychologyworld

Projecten:

 • Film gemaakt met verstandelijk beperkte jongeren
 • Kindertheater op verschillende campings gespeeld
 • Voorstelling gemaakt met jongeren uit het AZC

 ______________________________________________________________________________________________________________________________________

Maak kennis met…

 

Iris
Jarig op …. Iris is een haflinger en ik was op mijn 14e trotse eigenaar van haar, ongeveer 6 jaar lang, waarna ze helaas weg moest vanwege mijn studie drukte. In maart 2018 mag ze weer bij me terug komen en toen ik dat te horen kreeg maakte mijn hart een sprongetje! Ik heb het heel erg moeilijk gehad met haar afscheid en ben daar ook nooit helemaal overheen gekomen. Gelukkig mag ze me op haar oude dag weer komen vergezellen en daarbij wil ik haar gaan inzetten voor coaching en lessen.

Nova
Jarig op 30-08-2015. Nova is een straathond uit Roemenië, naar Nederland gekomen toen ze ongeveer een half jaar was en bij ons sinds ze een jaar is. Ze heeft veel meegemaakt, maar is een echte knuffel. We doen samen behendigheid en omdat ze zo slim is leer ik haar ook een hoop trucjes. Ze gaat altijd mee naar de paarden en eigenlijk overal waar ik heen ga gaat zij ook.